Biri Peynir Tabağı Mı Dedi...

Hayatımda her türlü yiyecekten vazgeçerim, peynirden asla geçmem. Ama bahsettiğim öyle klasik beyaz peynir, paketli kaşar peynir falan değil. Benim bahsettiğim aromalı olanlar, yediğinizde damakta iz bırakanlar. Füme, rokfor, gravyer, cheddar gibi yumuşak, yoğun aromalı ve lezzetli peynirlerden bahsediyorum. Ama bunların yanında yine hiçbir zaman vazgeçemeyeceğim bir peynir çeşidi de permesandır. Makarnada, pizzada, salatada hatta kahvaltıda bile yiyebilirim. 
Birde olmasa da olur ama varsa da hayır demeyeceğim hellim peyniri var.  Genelde salatalarda kullanılıyor ama ben daha çok kış mevsiminde kahvaltıda tercih ediyorum. Salatalarda keçi peynirini daha çok seviyorum. Özellikle roka, soğan, keçi peynirini heralde her yemek yanında yiyebilirim. 
Beyaz peynirde ezine, taze yerine eski kaşar, otlu, kimyonlu peynirlerde tabiki kahvaltı soframızın vazgeçilmezleri arasındadır. 

Şimdi böyle aromalı, lezzetli peynirlerden bahsetmişken akşama bir şişe rose şarap ve güzel bir peynir tabağına tabiki de asla hayır demem...

Eh yanına biraz panelenmiş karides, mantar güveç, kırmızı biber turşusu da fena olmaz.

Ben peynir tabağı hazırlamayı çok severim, öyle hadi hemen bir tabak yapayım demem, mutlaka ön hazırlık yaparım, internetten tabak  örneklerine bakarım, eksiklerimi yazar alışverişimi yaparım. 

Şu anda yine bir peynir krizinin eşiğindeyken beğendiğim birkaç peynir tabağını sizlerle de paylaşmak istiyorum. 

Buyrun bakalım, belki sizinde bir gün işinize yarayabilir.






















Şimdi den afiyet olsun...

Yorumlar