İşte Bu Benim Kek Tarifim...

Herkes benim kekimi çok sever. Ama öyle böyle kekler yapmam. Tam gurme işidir benim yaptıklarım.

Limonlu, fındıklı, fıstıklı, havuçlu, yabanmersinli yani içine ne isterseniz koyabilirsiniz.

Aslında beni bilen bilir, ben tariflerimi, küçük küçük sırlarımı kimseyle paylaşmayı sevmem. İsteyen olursa da sen iste ben yine yaparım der, geçiştiririm.

Ama bu bloga başladım başlayalı bana bir haller oldu, ilk günden beri bu kekimin tarifini buradan paylaşmak istiyorum.

Malzemelerimiz hem az, hem de her zaman elimizin altında olanlardan. Ve bir özelliğide 1e 1 ölçü kullanmamda...

Öncelikle malzemeler
1 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Adet Kabartma Tozu
1 Adet Vanilya
2 Çay Bardağı Un (Dikkat!!! Sadece un 2 ölçek, diğer malzemeler 1 ölçek)

Kekimizi yapmaya yumurtayla başlıyoruz. 1 adet yumurta ve 1 çay bardağı toz şekeri iyicene çırpıyoruz.

Sonra üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 çay bardağı yoğurt ekleyip yine çırpıyoruz. Bütün malzemeler iyicene karıştıktan sonra üzerine 1 adet kabartma tozu, 1 adet vanilya ve 2 çay bardağı un ekliyoruz. Karıştırıp yarı akışkan bir kıvama getiriyoruz. Daha sonra ister bu şekilde, yada içine ne eklemek istersek tarçın, fındık, fıstık, havuç vs... koyabiliyoruz.

Ben genelde bu tarifimi yarım şişe Dr. Oetkerin limon aroması, 1 yemek kaşığı çekilmiş şam fıstığı, 1çay kaşığı tarçın ekleyerek yapıyorum. Daha sonra 6 adet büyük kahve fincanına paylaştırarak 170 derecede mini fırında 20-25 dakika göz kararı pişiriyorum.

Fincanları sadece tereyağıyla yağlıyorum ve kek soğuduktan sonra ters çevirirek rahatça çıkartıyorum. 
fotoğraf 1.PNG görüntüleniyor
fotoğraf 2.PNG görüntüleniyor fotoğraf 5.PNG görüntüleniyor
fotoğraf 3.PNG görüntüleniyor

Siz eğer kek kalıbı kullanacaksanız, ölçüleri aynı oranda çoğaltabilirsiniz. 
2 Adet Yumurta
2 Çay Bardağı Toz Şeker
2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
2 Çay Bardağı Yoğurt
2 Adet Kabartma Tozu
2 Adet Vanilya
4 Çay Bardağı Un gibi....

Bir yere mutlaka not edin, elbet bir gün işinize yarayacak...

Bu tarifi uygulayan herkesin çok beğeneceğini biliyorum.

Yorumlar