Deniz Mahsüllü ve Kremalı Makarna...

Kış mevsiminde daha yağlı, kremalı yiyecekleri eminim ki hepimiz daha fazla tercih ederiz.

Bunun yanına birde bol olan deniz mahsülleri eklersek enfes lezzetler ortaya çıkar. 

Bugün ben yine favorim olan pratik ve lezzetli bir makarna tarifi yazacağım. 

Yapmak için fırsatınız olursa emimin ki sizde lezzetine bayılacaksınız. 

Malzemeler (Malzemelerin oranlarını kişi sayısına göre siz belirleyebilirsiniz.)

- Haşlanmış Makarna (Hangi çeşit isterseniz onu kullanabilirsiniz)
- Karides (Ben markette dondurulmuş olanlardan tercih ediyorum) 
- Fileto balık (Markette dondurulmuş olarak satılan mezgit tercih ediyorum, ama siz farklı bir çeşitte kullanabilirsiniz.)
- Süt Kreması 
- Tereyağ
- Sarımsak
- Maydanoz
- Tuz - Karabiber

Öncelikle makarnaları haşlayıp süzerek kenarda bekletiyorum. 

Daha sonra yapışmaz bir tavada karides ve balık parçalarını az tereyağ ve iyicene ezdiğimiz sarımsakları ekleyerek birlikte balıklar ve karidesler pişene kadar soteliyoruz. Karides ve özellikle mezgit balığı çok kolay pişip dağıldığı için fazla karıştırmadan tavayı sallayarak yapalım. Karidesler ve balıkları istediğimiz kıvama geldikten sonra süt kremasını, tuz ve karabiberini ekleyerek kremanın kıvam almasını bekliyoruz. 

Hazırladığımız sosu, ince kıydığımız maydanozları makarna ile karıştırarak servis yapıyoruz. 

Tercihinize göre makarnayı servise alırken içine bir kaç parça limonda ekleyebilirsiniz. 

Daha önce de yazdığım gibi hem 10 dakikada hazırlanacak kadar pratik, hem çok az malzemeyle çok lezzetli bir makarna tarifidir.






Yorumlar