Veeee yine bir makarna tarifim var....
Ben her halde sadece makarna yiyerek ömrümü geçirebilirim. Ama bir şartla...
Tabiki yanında çeşit çeşit soslar, sebzeler olacak.
Evinizde olan yada istediğiniz sebzeleri istediğiniz şekilde doğrayarak hazırlayın (havuç, patates, kırmızı biber, brokoli vs...) ve hepsini az tuzlu suda haşlayın. Bazı sebzelerin pişme süresi farklıdır ama ben yerken daha sert kalanları da seviyorum. Böylece yediğim herşeyi ayrı ayrı hissedebiliyorum. Makarnayı da al dente olarak haşlamayı seviyorum.
Bütün sebzeler ve makarna haşlandıktan sonra bir kapta birleştirirken içine birazda jambon ekliyorum. Daha önceden biraz süzme yoğurt, sarımsak, taze kekik, pulbiber, hardal tohumu ve karabiber ekleyerek karıştırıp buzdolabında beklettiğim mayonezi ekliyorum ve hepsini karıştırıyorum.
Ama siz bunu ızgara etlerinin yanına da çok rahat bir şekilde makarna salatası olarak hazırlayabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder